Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Mantelzorgfilm geeft inzicht in andere culturen

Meer erkenning en herkenning voor allochtone mantelzorgers: dat is waar het om draait in de film Allochtone mantelzorgers, die eind april in première ging.
Mantelzorgfilm geeft inzicht in andere culturen

In de film, die Maaike Ganzeboom van Entertrainment in opdracht van Steunpunt Informele Zorg (SIZ) produceerde, worden drie families van verschillende nationaliteiten gefilmd en geïnterviewd. Allen wonen in Zwolle. De Irakese man die zorgt voor zijn chronisch zieke ouders, een Chinese man die lange tijd de zorg voor zijn ouders droeg en een Turkse moeder met een dochter die moeilijk contact maakt.

Hulp vragen
De dvd moet allochtonen ervan bewust maken dat met hulp vragen niets mis is. In veel culturen is het gewoon of zelfs een plicht om voor zieke familieleden te zorgen, ook als dat eigenlijk niet gaat. Voor verpleegkundigen kan de film helpen bij de beeldvorming over mantelzorg in verschillende culturen.

Vijf talen
De film duurt ongeveer een kwartier en heeft ondertiteling in vijf talen: Chinees, Arabisch, Turks, Engels en Nederlands. De film is te bestellen voor € 12,50 bij het Steunpunt Informele Zorg: info@informelezorgzwolle.nl.

SIZ Zwolle

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.