Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

MC en Nursing lanceren webtv ‘Pijn bij kanker’

Nursing en artsenblad Medisch Contact brengen op 24 januari aanstaande een primeur: een live webtv-uitzending rond het thema 'Pijn bij kanker'.
MC en Nursing lanceren webtv 'Pijn bij kanker'

Nursing en Medisch Contact werken samen om artsen en verpleegkundigen te informeren over de richtlijn ‘Diagnostiek en behandeling van pijn bij patiënten met kanker’. Deze multidisciplianire CBO-richtlijn is samengesteld door zestien medische en verpleegkundige beroepsorganisaties, waaronder de KNMG en V&VN Oncologie.

Onderbehandeling
Tijdens de webtv-uitzending zal verplegingswetenschapper Wendy Oldenmenger van het Erasmus MC – Daniel den Hoed samen met medisch specialisten in discussie gaan over het thema pijn bij kanker, onder andere over onderbehandeling. Zij is lid van de werkgroep die de richtlijn heeft opgesteld. De uitzending is interactief; kijkers kunnen live vragen stellen, waarop de deskundigen reageren. Medisch Contact-hoofdredacteur Ben Crul is gespreksleider.

E-learning
Het project ‘Pijn bij kanker bestaat uit het webtv-programma, artikelen in Nursing en Medisch Contact en online-interviews met deskundigen, waaronder Erik van Muilekom, verpleegkundig specialist in het NKI/AvL in Amsterdam. Ook komt er na de webtv-uitzending een e-learningmodule beschikbaar voor artsen en verpleegkundigen.

Aanmelden
De uitzending over pijn bij kanker is gratis te volgen op www.medischcontact.tv. Geïnteresseerden kunnen zich online aanmelden en krijgen dan vlak voor de uitzending een e-mail met inlogcode en een sms-alert. V&VN Oncologie heeft aan het hele project een kwaliteitskeurmerk verleend.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.