Medicijnquiz juni 2016: test je kennis over NSAID’s

Beantwoord de vragen van de medicijnquiz en verdien een accreditatiepunt voor het kwaliteitsregister V&V. De medicijnquiz uit Nursing juni staat online en gaat over NSAID's.
AM_20120514_1935.jpg

Bij weefselschade (bijvoorbeeld door operatie, trauma of tumor) komen prostaglandines vrij. Deze maken de zenuwuiteinden overgevoelig, waardoor een alarmsignaal naar de hersenen wordt gestuurd en pijn ontstaat. Behandeling van dit type pijn is mogelijk door de aanmaak van deze prostaglandines te remmen met prostaglandinesynthetaseremmers,ook wel bekend als NSAID’s (Non-Steroidal Anti-Inflammatory Drugs).

Ga direct naar de medicijnquiz>>>

Door op de link te klikken verlaat je Nursing.nl en ga je naar de site van onze samenwerkingspartner E-Nursing, die de medicijnquiz voor ons maakt. Mocht je daar problemen ondervinden, mail dan naar info@e-nursing.nl. 

Voorbeeldvraag:
Welke stelling is juist? 
A Om maag-/darmproblemen te voorkomen, geef je een NSAID bij voorkeur als zetpil
B Roken en overgewicht vergroten het risico op maag- en darmproblemen
C Maagproblemen door NSAID’s zijn te voorkomen met een maagwandbeschermer
D Alle antwoorden zijn juist

Iedere maand verschijnt de medicijnquiz in Nursing. Voorgaande quizzen – over bijvoorbeeld corticosteroïden, anti-emetica, gentamicine en laxantia – vind je hier >>>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.