Medicijnquiz: test je kennis over insulinetherapie

Beantwoord de vragen van de medicijnquiz en verdien een accreditatiepunt voor het kwaliteitsregister V&V. De medicijnquiz uit Nursing oktober 2016 gaat over insulinetherapie.
Medicijnquiz insulinetherapie dec16

Insuline zorgt ervoor dat glucose uit het bloed in de cellen terecht komt. Spiercellen hebben glucose nodig als brandstof; vetcellen slaan de glucose op als energievoorraad. Bij diabetes mellitus type 2 is het lichaam minder goed in staat insuline aan te maken en reageren lichaamscellen minder goed op insuline.

Ga direct naar de medicijnquiz >>

Door op de link te klikken verlaat je Nursing.nl en ga je naar de site van onze samenwerkingspartner E-Nursing, die de medicijnquiz voor ons maakt. Mocht je daar problemen ondervinden, mail dan naar info@e-nursing.nl. De medicijnquizzen staan maximaal een jaar online.

Voorbeeldvraag:

Na het vaststellen van diabetes mellitus type 2 is de eerste stap in de behandeling het starten met:
a. metformine
b. gliclazide
c. insuline
d. de combinatie van deze middelen

Iedere maand verschijnt de medicijnquiz in Nursing. Voorgaande quizzen – over bijvoorbeeld thiamine, anti-emetica, nsaid’s en laxantia – vind je hier >>>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.