Medicijnquiz: test je kennis over thiamine (vitamine B1)

Beantwoord de vragen van de medicijnquiz en verdien een accreditatiepunt voor het kwaliteitsregister V&V. De medicijnquiz uit Nursing september 2016 gaat over thiamine.
AM_20120514_2007.jpg
Foto: Arno Massee

Thiamine (vitamine B1) is een in water oplosbare vitamine, belangrijk voor de energievoorziening. Ons lichaam kan niet zelf thiamine aanmaken. Daarom moet dit voldoende in de dagelijkse voeding aanwezig zijn. Thiamine komt voor in tarwekiemen, graanproducten, rijst, vlees, noten, groenten en gist. 

Ga direct naar de medicijnquiz>>>

Door op de link te klikken verlaat je Nursing.nl en ga je naar de site van onze samenwerkingspartner E-Nursing, die de medicijnquiz voor ons maakt. Mocht je daar problemen ondervinden, mail dan naar info@e-nursing.nl. De medicijnquizzen staan maximaal een jaar online.

Voorbeeldvraag:
Een vitamine-B1-tekort kan leiden tot psychische problemen, zoals een depressie. 
a. Juist
b. Onjuist

Iedere maand verschijnt de medicijnquiz in Nursing. Voorgaande quizzen – over bijvoorbeeld corticosteroïden, anti-emetica, nsaid’s en laxantia – vind je hier >>>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.