Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Medische zorg verpleeghuis in gevaar

De zorg aan verpleeghuisbewoners dreigt onder de maat te komen. Dat zegt Soon, de koepelorganisatie van verpleeghuisartsen. De oorzaak is het tekort aan verpleeghuisartsen.

Niet alle ouderen worden goed behandeld en ziektes en aandoeningen worden veel te laat ontdekt, laat de koepelorganisatie weten. Dat zou komen doordat veel instellingen voor ouderenzorg de medische zorg nu overlaten aan huis- en basisartsen. ‘Dat kan gevaarlijk zijn’, zegt Frank Roos van beroepsvereniging Verenso in het AD. ‘Zij zijn niet deskundig genoeg en ontdekken bepaalde ziektes of aandoeningen mogelijk te laat.’


Salarissen

Een oorzaak van het tekort zou zijn dat jongeren de ouderengeneeskunde niet meer in willen. Ook de salarissen liggen een stuk lager: een huisarts verdient jaarlijks een ton, een specialist ouderengeneeskunde de helft.

Tekort
Nederland heeft 350 verpleeghuizen en 1500 specialisten ouderengeneeskunde, die tot voor kort verpleeghuisartsen werden genoemd. Op dit moment zijn er 180 verpleeghuisartsen te weinig.

Auteur: Redactie TvZ
Bron: TvV

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.