Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meer aandacht nodig voor nierschade bij diabetes

Het is belangrijk dat mensen met diabetes regelmatig een niercontrole krijgen. Dat benadrukt de Nierstichting. Ze wijst alle huisartsen in Nederland op de nieuwe landelijke richtlijn voor de controle en behandeling van patiënten met nierschade.
Meer aandacht nodig voor nierschade bij diabetes

De Landelijke Transmurale Afspraak Chronische Nierschade – een richtlijn die op initiatief van de Nierstichting tot stand is gekomen – geeft huisartsen en specialisten duidelijke handvatten voor wat ze moeten doen bij patiënten bij wie nierschade of eiwitverlies in de urine is vastgesteld. Dat is een eerste ‘verklikker’ voor nierproblemen.

Behandeling
De richtlijn is bovendien een uitgangspunt voor huisartsen, internisten en nefrologen om in regionaal verband onderling afspraken te maken over de behandeling van patiënten met beginnende nierschade.

World Kidney Day
Sinds kort verspreiden de Nierstichting en het Nederlands Huisartsen Genootschap ter gelegenheid van World Kidney Day (afgelopen 11 maart) een speciale mailing aan huisartsen en hun praktijkondersteuners om hen te attenderen op deze nieuwe landelijke richtlijn.

Nierstichting
Door: redactie Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.