Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Meer bezwaren tegen patiëntendossier dan verwacht

Tot half maart hebben 438.000 mensen bezwaar gemaakt tegen deelname aan het elektronisch patiëntendossier (EPD).

Dat is meer dan minister Ab Klink op grond van proeven met het patiëntendossier had verwacht, schrijft de bewindsman woensdag aan de Tweede Kamer.

Paspoort
Half december stond de teller nog op 330.000. De verwerking van de bezwaren kost meer tijd dan verwacht omdat een aanzienlijk deel van de bezwaarmakers de formulieren niet goed had ingevuld of geen kopie van een paspoort had meegestuurd. Om hun de kans te geven dit alsnog te doen, moeten bestaande systemen worden aangepast.

Inhalen
Tot het zover is kunnen geen nieuwe zorgverleners op het landelijke patiëntendossier worden aangesloten. Deze problemen zouden op 30 maart verholpen zijn, maar dat wordt nu 1 juli. Daardoor kunnen de komende maanden achthonderd aansluitingen niet doorgaan. Dit moet na 1 juli ingehaald worden.

Verplicht
Huisartsen, apothekers en specialisten in ziekenhuizen kunnen met het dossier informatie over patiënten en hun medicijnengebruik raadplegen via een beveiligd computersysteem. Bijna 6500 zorgaanbieders zullen worden aangesloten op dit systeem. Nu zijn dat er nog maar honderd. Naar verwachting wordt de aansluiting voorjaar 2010 verplicht.

Door: redactie Nursing

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Toen Ab Klink zonder overleg met de 2e kamer de brieven op de post deed waarin mensen bezwaar konden maken tegen het EPD, werd er heel hard gezegd: het is niet in overleg met anderen geweest dus iedereen kan de brief zien als niet verzonden. Er wordt opnieuw naar gekeken en het maakt niet uit wat mensen hebben ingevuld maar tot mijn verbazing maakte het dus wel uit! Ze gaan er gewoon mee door en als je dus geen bezwaar hebt gemaakt omdat er op het nieuws werd gezegd dat dat niet nodig was, kom je nu dus bedrogen uit. Leuk zo’n overheid die gewoon doet waar ze zin in heeft en zich niet aan afspraken houdt! Opnieuw een bewijs van desinteresse in de wens van de stemmer. Eigenlijk verbaast het mij ook niet maar raak ik hier alleen maar meer teleurgesteld door.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.