Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meer narcosedoden door toename ouderen op operatietafel

Dankzij moderne medicijnen kunnen er riskantere operaties worden uitgevoerd op steeds oudere patiënten. Gevolg is wel dat het aantal mensen dat niet meer uit de narcose ontwaakt stijgt. 
Meer narcosedoden door toename ouderen op operatietafel

Dit blijkt uit onderzoek dat is gepubliceerd in een Duits medisch vakblad. In 1940 kwamen van de miljoen patiënten die onder narcose gingen er 640 nooit meer bij. In 1980 was dat nog maar 4 op de miljoen.

65-plussers
Opvallend is dat ondanks betere medische kennis en voorzieningen ondertussen 7 op de miljoen patiënten sterven. Zorgwekkender is het aantal mensen dat binnen een jaar na een volledige narcose sterft. Eén op de twintig haalt het volgende jaar niet. Binnen de groep 65-plussers is dat zelfs één op de tien.

Groter risico
Oorzaak is volgens onderzoeker André Gottschalk het hogere aantal operaties onder narcose en de gestegen leeftijd van patiënten op de operatietafel. Daardoor belanden meer mensen onder narcose met hartproblemen of een hoge bloeddruk, wat een groter risico met zich meebrengt.

Die Welt
Door: redactie Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.