Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Meer vrouwen in de zorg naar top’

De Universiteit Maastricht en bureau Care Select hebben een concept ontwikkeld om de doorgroeimogelijkheden van vrouwelijke werknemers in de zorg te bevorderen. Het 'glazen plafond' waar veel vrouwen in de zorg tegenaan lopen moet doorbroken worden, zo is het motto.
'Meer vrouwen in de zorg naar top'

Het concept omvat een traineeship van twee jaar, waarin een Engelstalige masteropleiding en de nodige vaardigheidstrainingen worden aangeboden. Vrouwen met werkervaring in de zorg krijgen scholing op het gebied van management, coaching en intervisie. Op die manier worden zijn intensief voorbereid op een functie als manager in de zorg.

Werkervaring
Verpleegkundigen en andere zorgverleners met een HBO- of WO-opleiding en minimaal twee jaar werkervaring, kunnen zich inschrijven voor het programma. De eerste groep van twintig vrouwen gaat in oktober dit jaar van start.

Subsidie
Het programma wordt gesteund door onder meer NU’91, de Unie Zorg en Welzijn en Z-org. De Europese Unie heeft een subsidie beschikbaar gesteld, die ten goede komt aan instellingen die werknemers mee laten doen aan het project.

www.careselect.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.