Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meerderheid verzorgenden neemt cadeautjes van cliënt aan

De meeste verzorgenden nemen wel eens kleine attenties aan, ook al mag dat eigenlijk niet, volgens de beroepscode. Meer dan de helft van de verzorgenden neemt alleen iets aan als het om een kleine attentie gaat, en niet om geld (53%).

Dit blijkt uit een poll die Tijdschrift voor Verzorgenden op haar website www.tvvonline.nl hield. In totaal stemden 1100 personen. De vraag luidde: neem jij wel eens een attentie (cadeautje) aan van een cliënt? ‘Ja, hij/zij vindt het nu eenmaal fijn om iets te geven’, antwoordde vijf procent. ‘Soms, als we heel close zijn’, aldus één procent van de stemmers.

 

Voorkeursbehandeling

Een groot deel van de verzorgenden neemt nooit attenties aan. ‘Want dat mag niet van de beroepscode’, vindt 24%. ‘Mijn cliënt moet niet het idee krijgen dat hij/zij daardoor een voorkeursbehandeling krijgt’, antwoordde vier procent. Ten slotte vond dertien procent van de verzorgenden dat de cliënt al voor zorg betaalt: ‘Hij/zij hoeft dit niet extra te belonen’. Hoe denk jij hierover? Laat je reactie hieronder achter!

 

Stem mee op de nieuwe poll:

Is jouw vakantie-aanvraag voor de zomer goedgekeurd en kun je gaan wanneer je wilt?

 

Bron: Tijdschrift voor Verzorgenden

Auteur: TVVonline – Rhijja Jansen

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.