Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Meeste bezoekers Nursing Experience ooit

De Nursing Experience, vandaag en morgen in De Reehorst in Ede, trekt dit jaar met ruim 2500 bezoekers het hoogste aantal bezoekers in de geschiedenis van het evenement.
Meeste bezoekers Nursing Experience ooit

De Nursing Experience, een praktijkcongres voor verpleegkundigen, bestaat in de huidige vorm sinds 2011. De editie van 2015 die op dit moment gaande is, zal ruim 2500 bezoekers trekken. ‘We zijn er trots op dat zoveel verpleegkundigen naar Ede komen, ook nog eens in de drukke week voorafgaand aan Sinterklaas,’ reageert Nursing-redacteur Margot Hamel. Zij is mede-verantwoordelijk voor de inhoud van de Nursing Experience. ‘We zijn ook blij dat onze inzet wordt beloond: vanaf 2011 zijn we bezig om het niveau van de workshops te verbeteren. Dat doen we bijvoorbeeld door het aanbod ieder jaar te vernieuwen, we herhalen alleen workshops die het jaar daarvoor een waardering van een 8 of hoger kregen.’

Nursing Experience

Volgens Hamel is het succes van de Nursing Experience te verklaren door de combinatie van een lage prijs – een kaartje kost amper vijftig euro – met een breed en actueel aanbod aan workshops, een volle zorgmarkt waar je veel kunt zien en doen en de aansprekende hoofdgasten, zoals dit jaar Wim ‘The Iceman’ Hof en in voorgaande jaren Erik Scherder en Lucia de Berk. ‘Daarbij wordt goed gekeken naar de mix van het programma, zodat niet alleen verpleegkundigen werkzaam in een ziekenhuis aan hun trekken komen, maar ook hun collega’s in de thuiszorg en natuurlijk studenten verpleegkunde. Daarbij kun je echt dingen dóen, zoals rondlopen in een ouderdomspak, of bloed afnemen oefenen in het skillslab, handen wassen met daarna de check of je dat goed hebt gedaan, een gratis stroopwafel ophalen, je laten masseren… noem maar op. Het is dus echt een experience geworden, een ervaring. Dat slaat aan.’

Toekomst NX

Voor de toekomst hoopt Hamel dat de Nursing Experience nog meer zal groeien, zodat meer verpleegkundigen deze dagen kunnen meemaken. ‘Dan wordt het workshopaanbod nog breder, en valt er nog meer te kiezen. Ieder jaar sluiten we aan bij actuele thema’s, zoals dit jaar de bijeenkomst over de transitie mbo-hbo. Volgend jaar zal weer nieuwe thema’s brengen waarop we inhaken. Daarom zijn er ook nogal wat verpleegkundigen die ieder jaar weer komen.’ Ook wil de organisatie in de toekomst meer gaan innoveren, bijvoorbeeld door gebruik te maken van technologische snufjes die zorgen voor meer interactie tijdens de workshops. ‘Peter Vink doet dat dit jaar al tijdens zijn workshop over EBP; daar kunnen verpleegkundigen in de zaal ter plekke stemmen op een poll met behulp van een een app op hun smartphone, ‘ legt Hamel uit.

Meer informatie over de Nursing Experience vind je op www.nursingexperience.nl

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.