Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meldpunt agressie voor verpleegkundigen

Verpleegkundigen van de eerste hulp kunnen vanaf maandag op de website van de Nederlandse Vereniging Spoedeisende Hulp Verpleegkundigen (NVSHV) hun klachten over agressieve patiënten kwijt.
Meldpunt agressie voor verpleegkundigen

De NVSHV wil dat verpleegkundigen anoniem aangifte kunnen doen. In februari vorig jaar heeft de minister van Justitie de Tweede Kamer toegezegd te kijken naar meer mogelijkheden om de identiteit van het slachtoffer beter af te schermen. Het Meldpunt Agressie gaat de gegevens verzamelen en daarna aanbieden aan politiek Den Haag, om op den duur echte anonieme aangifte mogelijk te maken.

Anonieme aangifte
Begin dit jaar liet het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem als eerste ziekenhuis in Nederland haar medewerkers anoniem aangifte doen. De aangifte werd gedaan door de werkgever onder vermelding van personeelsnummers en adres van het ziekenhuis. Met de aangifte die nu is gedaan wil de directie van het Slingeland Ziekenhuis duidelijk maken dat geweld en agressie tegen medewerkers nooit wordt getolereerd.

De NVSHV is ook op zoek naar verhalen over ‘succesvolle’ aangiftes en protocollen in instellingen die het aantal agressiegevallen aanzienlijk hebben verminderd. Verpleegkundigen kunnen mailen naar f.de.voeght@nvshv.nl of webmaster@nvshv.nl

Nederlandse Vereniging Spoedeisende Hulp Verpleegkundigen (NVSHV)
Door: redactie Nursing

Op de hoogte blijven? Volg nursing.nl op Twitter!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.