Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

Mexicaanse griep heet Nieuwe Influenza A

Nederland dient de Mexicaanse griep voortaan verplicht ’Nieuwe Influenza A (H1N1)’ te noemen. Deze nieuwe benaming, met een hoog risico op verhaspeling, is ons land door Europese Unie opgelegd.
Mexicaanse griep heet Nieuwe Influenza A

Deze naam is vastgesteld door de EU op nadrukkelijk verzoek van Mexico, dat zich onheus bejegend voelde en in haar trots gekrenkt, omdat haar landsnaam aan het sterk epidemische griepvirus was gekoppeld. De Mexicanen hebben met succes deze nieuwe naam geopperd.

Nieuwe Influenza A (H1N1)
Nederland was een van de weinige Europese landen die de term Mexicaanse griep hanteerde. Dit omdat de griep het eerst in Mexico voorkwam. Dit gebeurde in het verleden ook bij de Hongkonggriep. Minister Klink (Volksgezondheid) heeft de nieuwe naam, uit goede wil, onlangs geruisloos geaccepteerd. De meeste landen in Europa gebruikten de naam van het type virus: A (H1N1). Voor de duidelijkheid is nu in Europees verband besloten dat iedereen voortaan spreekt over Nieuwe Influenza A (H1N1).

Bekt niet
Het RIVM, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, zit enigszins met de nieuwe naam in haar maag. ‘Tja, wij kregen het ook maar te horen dat we deze influenza voortaan zo moesten noemen’, zegt een woordvoerder. Erg lekker bekt het allemaal niet, vindt het instituut.

Door: redactie Nursing

Klik hier voor het dossier H1N1 (Mexicaanse griep)

6 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. Een indrukwekkende lijst hoor die geschiedenis van vaccinaties en het gevaar ervan. Maar laten we even reëel blijven, voor heel veel van deze zaken is een logische verklaring en heeft dit niks te maken met gevaar van vaccineren.
  * de pokken, dan hebben we het dus over bijna 150 jaar geleden.
  * Een uitbraak van difterie in oorlogsjaren lijkt me niet te vermijden. Sinds wanneer werken vaccinaties 100%. Hoeveel difteriepatiënten (en doden) zouden er zijn geweest als er niet was gevaccineerd?
  * Hoe goed werken die vaccins in het buitenland. Kijk maar eens in onderzoeken hoeveel placebovaccins er worden gebruikt in ontwikkelingslanden. In de helft van de vaccinaties zit 0,0 werkende stof! Een degelijk onderzoek tussen wel en niet-gevaccineerden kan je dan niet eens uitvoeren.
  * Het is al heel lang bekend dat het kinkhoestvaccin niet goed meer werkte omdat de stammen ook veranderen. Er is niet voor niks een nieuw vaccin ontwikkeld!
  Over het algemeen veranderen virussen aan de lopende band. Dit maakt vaccins soms minder werkzaam. En ja dan kunnen er ook slachtoffers vallen (ook onder de gevaccineerden omdat zij minder natuurlijke afweerstoffen hebben opgebouwd)
  Kan iemand antwoord geven op de vraag hoe de wereld eruit zou hebben gezien als er geen vaccins ontwikkeld waren? Zouden we ook denken over het gevaar van vaccineren als we nog zouden leven in een wereld met nog volop pest, pokken, tyfus, lepra, kinkoest en mazelen doden.
  Wij zijn van een generatie die dit soort ziekten niet aan den lijven hebben ondervonden. Het is een luxe probleem van de westerse maatschappij dat we hierover na kunnen denken. Loop een tijdje mee in een ontwikkelingsland, misschien dat je dan een objectievere mening kan vormen over vaccinaties en gevaren!
  Betekent dit dat we niet meer kritisch na moeten denken over het wel of niet vaccineren, over de rol van de pharmaceutische industrie en de overheid. Nee het tegendeel is waar. Maar laten we een oordeel vellen op basis van feiten gerelateerd aan tijd en ontwikkeling en niet op loze inhoud.

 3. Elly: Inentingen tegen difterie veroorzaakte een difterie-epidemie? Hoe kun je zoiets zeggen? Je wilt toch niet beweren dat je bron deugt? Echt, als het niet zo triest zou zijn, zou het om te lachen zijn. Verpleegkundigen, hou nou eens op met die kwakzalverij en gedraag je als een professional. Mensen die zo denken als jij, zouden direct uit hun beroep gezet moeten worden. Weg ermee! Die gaan maar op een zolderkamertje aura’s lezen of zo. Ver weg van mensen die ze kunnen schaden door te geloven in middeleeuwse onzin.

 4. Geschiedenis toont aan dat vaccinaties vaak zinloos en zelfs gevaarlijk zijn
  ——————————————————————————–

  ik heb diverse berichten gelezen en emails gehad van mensen die zich ongerust maken over de mogelijk verplichte massavaccinaties tegen de Mexicaanse griep in de aankomende herfst, en het feit dat ik in diverse artikelen heb geschreven dat deze vaccinaties zeer waarschijnlijk een enorm groot gevaar voor de gezondheid vormen.

  Het is niet zo vreemd dat mensen moeite hebben te geloven, dat er zó’n brutaal plan voor massale genocide via vaccinaties zal worden uitgevoerd (tenminste, als er niets tegen gedaan wordt). Maar laten we, even los van de vraag of deze angsten nu wel of niet terecht zijn, eens naar de geschiedenis kijken wat voor effect eerdere vaccinatieprogramma’s op de gezondheid van mensen hebben gehad.
  – In 1871 en 1872 werd 98% van de Engelse bevolking tussen de 2 en 50 jaar ingeënt tegen de pokken. Resultaat: één van de grootste pokkenepidemiën ooit, met 45.000 doden. In dezelfde periode werd 96% van de Duitse bevolking ingeënt, met 125.000 doden als gevolg.

  – In 1940 werden alle Duitsers verplicht ingeënt tegen difterie. Tussen 1940 en 1945 steeg het aantal difteriepatiënten van 40.000 naar 250.000.

  – In 1960 ontdekten twee virologen in de VS dat beide poliovaccins waren besmet met het SV-40 virus, dat kanker veroorzaakt bij dieren en de celstructuur van mensen verandert. Miljoenen kinderen werden ingeënt met deze vaccins.

  – In 1967 verklaarde de WHO (Wereld Gezondheids Organisatie) Ghana mazelenvrij, nadat 96% van de bevolking was gevaccineerd. In 1972 kreeg het Afrikaanse land te maken met één van de grootste mazelenuitbraken ooit, wat het grootste aantal slachtoffers uit de geschiedenis tot gevolg had.

  – Tussen 1970 en 1990 kreeg meer dan 200.000 volledig gevaccineerde kinderen in Groot Brittannië kinkhoest.

  – In de jaren ’70 bleek na een test onder 260.000 mensen in India dat degenen die waren gevaccineerd tegen TBC, váker de ziekte kregen dan mensen die geen vaccin hadden ontvangen.

  – In 1977 verklaarde Dr. Jonas Stalk, de uitvinder van het poliovaccin, samen met andere wetenschappers dat de massale vaccinaties tegen polio de belangrijkste oorzaak waren van de meeste poliogevallen in Amerika sinds 1961.

  – In 1978 bleek uit een onderzoek in meer dan 30 Amerikaanse staten dat meer dan de helft van de kinderen met mazelen hier adequate vaccinaties voor had ontvangen.

  – In 1979 deed Zweden het kinkhoestvaccin in de ban, omdat de ineffectiviteit ervan bewezen was. Van de 5140 kinkhoestpatiënten in 1978 was namelijk 84% maar liefst drie keer gevaccineerd tegen kinkhoest.

  – Uit een publikatie van de American Medical Association in februari 1981 bleek dat 90% van de verloskundigen en 66% van de kinderartsen weigerden het rubella vaccin te ontvangen (rubella = een kinderziekte).

  – In de VS stegen de kosten van één enkele DKT (Difterie, Kinkhoest, Tetanus) vaccin van 11 cent in 1982 tot $ 11,40 in 1987. De fabrikanten van de vaccins moesten namelijk voor ieder vaccin $ 8 dollar reserveren voor gerechtelijke kosten, die ontstonden omdat ze schadevergoedingen moesten uitbetalen aan ouders wier kinderen een hersenbeschadiging hadden opgelopen of zelfs stierven na deze vaccinatie.

  – In 1988 en 1989 kreeg de Arabische oliestaat Oman te maken met een polio uitbraak onder volledig gevaccineerde kinderen. De regio met het hoogste vaccinatiepercentage kende het hoogste aantal slachtoffers. De regio met het laagste vaccinatiepercentage kende het laagste aantal slachtoffers.

  – In 1990 bleek na een onderzoek onder 598 Britse artsen dat meer dan 50% van hen weigerde het Hepatitis B vaccin te ontvangen, ondanks het feit dat zij tot de hoogste risicogroep behoorden.

  – De al eerder genoemde American Medical Association publiceerde in 1990 een artikel waarin stond te lezen: ‘Alhoewel meer dan 95% van de schoolgaande kinderen in de VS gevaccineerd is tegen mazelen, vinden er nog steeds grote mazelenuitbraken plaats op de scholen. In de meeste gevallen zijn eerder gevaccineerde kinderen het slachtoffer.’

  – Tussen juli 1990 en november 1993 constateerde het Amerikaanse Voedsel- en Medicijn Bestuur (FDA) 54.072 tegenreacties na vaccinaties. De FDA erkende dat dit aantal slechts 10% van het werkelijke aantal bedroeg, omdat de meeste artsen weigeren om vaccinatie’gewonden’ te rapporteren. Met andere woorden, het werkelijke aantallen mensen dat ziek werd na vaccinatie bedroeg in die periode meer dan een half miljoen.

  – In 1994 berichtte het New England Journal of Medicine dat meer dan 80% van de kinderen onder de 5 die kinkhoest hadden gekregen, volledig gevaccineerd waren.

  – Op 2 november 2000 namen de leden van de Association of American Physicians and Surgeons (AAPS, de Vereniging van Amerikaanse artsen en chirurgen) unaniem een resolutie aan, waarin werd opgeroepen om het verplicht vaccineren van kinderen stop te zetten.
  Daarnaast komt er steeds meer bewijs boven tafel dat de beruchte Spaanse grieppandemie uit 1918, waarbij wereldwijd 20 miljoen mensen om het leven kwamen, eveneens veroorzaakt werd door vaccinaties.
  Dus wat betreft de aanstaande (mogelijk verplichte) vaccinaties tegen de Mexicaanse griep: aanvaarding geschiedt geheel op eigen (zéér hoog) risico!

  Bron: Natural Health Strategies

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.