Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Minder onnodige registraties dankzij nieuwe toolkit

Vilans heeft de gratis toolkit 'Minder papier, meer tijd voor zorg' gelanceerd. Deze probeert korte metten te maken met onnodige registraties in de intramurale zorg.
Kopie van Fotolia_73270447_Subscription_Yearly_XXL (1).jpg
Met het spel hoopt Vilans dat onnodige registraties geschrapt kunnen worden. - Foto: Fotolia

De toolkit bestaat uit een aantal instrumenten waarmee teams onnodige registraties in kaart brengen om ze vervolgens duurzaam en verantwoord af te schaffen. Een van deze instrumenten is een methodiek dat lijkt op een spel waarmee verzorgenden en verpleegkundigen op een simpele manier registraties in kaart brengen, en samen bekijken in hoeverre bepaalde registraties onnodig zijn, dus geschrapt kunnen worden. Sabina Mak, adviseur bij Vilans: ‘Toen wij de toolkit aan het testen waren, konden de deelnemende zorgteams soms 7 van de 25 registraties direct in de prullenbak gooien.’

Als verzorgende heb je meer invloed op de papierwinkel dan je denkt. Hoe zorg je ervoor dat je als verzorgende minder hoeft te registreren? Lees meer>>

Staatssecretaris Martin van Rijn overhandigde het eerste exemplaar van de toolkit, die onderdeel uitmaakt van het programma ‘Aanpak verspilling in de zorg’. Op basis van ruim 22.500 meldingen van patiënten en zorgprofessionals worden acties ontwikkeld om verspilling in de zorg tegen te gaan. 

Klik hier om de toolkit te downloaden >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.