Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Mitomycin-C Kyowa 40 mg tijdelijk alleen intravesicaal toedienen

Het medicijn Mitomycin-C Kyowa 40 mg mag tijdelijk alleen intravesicaal (met een katheter in de blaas) worden toegediend. Het medicijn wordt gebruikt voor de behandeling en preventie van bepaalde vormen van kanker.
Er is medicijnadvies over het middel Mitomycin-C Kyowa
Er is medicijnadvies over het middel Mitomycin-C Kyowa

Dat meldt het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen.

Te veel deeltjes

Uit recent onderzoek van de fabrikant Takeda Nederland blijkt dat de hoeveelheid ‘sub-visible particles’, hele kleine deeltjes in het middel, toeneemt gedurende de houdbaarheidsperiode. Hierdoor is het mogelijk dat er tegen het einde van de houdbaarheidsdatum meer van deze deeltjes in het geneesmiddel aanwezig zijn dan toegestaan bij intraveneus gebruik. Daarom wordt aangeraden om de huidige batches Mitomycin-C Kyowa 40 mg uitsluitend intravesicaal toe te dienen en niet intraveneus.

Mitomycin-C Kyowa 2 mg

De toedieningswijze van Mitomycin-C Kyowa 2 mg blijft ongewijzigd. Dit product mag zowel intraveneus, intra-arterieel (in de slagader) als intravesicaal worden gebruikt.

Waarschuwing op verpakking

De verpakkingen waarvoor de voornoemde beperking geldt zijn herkenbaar aan een rode sticker met de volgende tekst: UITSLUITEND voor INTRAVESICAAL gebruik.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.