Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Mobiele IC Enschede in gebruik genomen

Bij het Medisch Spectrum Twente (MST) is maandagochtend de mobiele afdeling intensieve zorg geopend. De noodvoorziening was noodzakelijk omdat in het gebouw op de afdeling intensieve zorg drie mensen waren besmet geraakt met de resistente ziekenhuisbacterie Acinetobacter Baumanni.

De tijdelijk voorziening is gebouwd door militairen van het geneeskundig bataljon uit Ermelo. In de loop van maandagochtend komen de eerste twee patiënten naar de mobiele intensieve zorg.

Tijdelijke post

Door de mobiele afdeling kan het operatieprogramma nu gewoon doorgaan. De tijdelijke post blijft mogelijk zes weken tot drie maanden op het terrein van het MST staan. De normale afdeling zal de komende tijd worden verbouwd.

Accu’s

De resistente bacterie werd vorige week maandag ontdekt, maar toen is nog niet besloten de patiënten meteen te isoleren. Nadat woensdag de bacterie bij een derde patiënt werd aangetroffen, is besloten de hulp van defensie in te roepen. De noodvoorziening van het MST draait op aggregaten van defensie. Mochten die uitvallen, dan zijn er accu’s achter de hand.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.