Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Mogelijk ebolapatiënt in Radboudumc

In het Radboudumc in Nijmegen is vanmorgen een man opgenomen die mogelijk ebola heeft. De man is in Sierra Leone geweest en werd ziek na terugkomst in Nederland.
Mogelijk ebolapatiënt in Radboudumc
Foto: ANP

Volgens het RIVM moet over een paar dagen blijken of de man daadwerkelijk ebola heeft.

Privacy

In verband met de privacy van de patiënt mag er niet meer informatie worden gegeven. De afgelopen tijd zijn meerdere mensen in Nederland onderzocht op ebola, maar niemand had de ernstige ziekte. De eerste ziekteverschijnselen zijn onder meer koorts en overgeven. Dat zijn dezelfde symptomen als bijvoorbeeld bij malaria. Afgelopen week werd duidelijk dat medewerkers van Artsen Zonder Grenzen uit gebieden waar ebola heerst, binnenkort worden opgevangen in een huis bij het Gelderse Vierhouten. De woordvoerder van het RIVM laat weten dat het niet om een van deze mensen gaat die nu in het ziekenhuis in Nijmegen is opgenomen.

Inspectie: UMC’s voorbereid op ebola

Universitair Medische Centra zijn op dit moment voldoende voorbereid om eventueel patiënten met ebola te kunnen opvangen en verzorgen. Goed oefenen en voorbereiden blijft belangrijk, ook omdat het bijdraagt aan het veiligheidsgevoel van het personeel>>>

WHO

Het aantal mensen dat is bezweken aan het ebolavirus, is opgelopen tot bijna 5500, meldde de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) afgelopen week. Het aantal besmettingen lag op ruim 14.000. Het zwaarst getroffen zijn de landen Guinee, Liberia en Sierra Leone. (ANP)

Poll: zou jij een patiënt met ebola verplegen?

Wat nou als er een patiënt met ebola in jouw ziekenhuis belandt. Zou jij hem dan verplegen? Stem op de poll>>>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.