Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

MRSA-epidemie in Eindhovens verpleeghuis

In verpleeghuis De Weerde in Eindhoven is een MRSA-epidemie vastgesteld. Elf bewoners en negen medewerkers zijn besmet met de bacterie.
MRSA-epidemie in Eindhovens verpleeghuis

Nadat op 12 augustus bij een bewoonster de ziekenhuisbacterie was vastgesteld, testte het verpleeghuis andere bewoners en verzorgenden op haar afdeling. Negentien van hen bleken ook besmet. De bewoners met MRSA worden sindsdien apart verpleegd. De medewerkers worden eveneens behandeld voor de bacterie maar hebben hun werk hervat met beschermende kleding.

Voorzorg
De besmetting lijkt zich te hebben beperkt tot een afdeling. Alle bewoners, medewerkers en familieleden zijn op de hoogte gesteld van de besmetting en de maatregelen die De Weerde neemt. Uit voorzorg worden komende dagen de resterende 130 bewoners en 350 medewerkers van De Weerde getest op MRSA. Naar verwachting zijn de resultaten eind volgende week bekend.

Ziek worden
Voor gezonde mensen levert MRSA geen gevaar op, maar het genezingsproces van patiënten met wonden, infusen of een zwakke gezondheid kan worden vertraagd. Ze kunnen er ziek van worden en in het uiterste geval eraan doodgaan.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.