Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Multiresistente bacterie

Op 2 augustus 2011 stelt het Maasstad Ziekenhuis de volgende stand van zaken vast.
Multiresistente bacterie

Het aantal dragers van de multiresistente bacterie is met 79 onveranderd ten opzichte van de vorige update op vrijdag 29 juli. Het aantal overleden dragers van de bacterie is met 27 hetzelfde gebleven. Deze getallen kunnen de komende tijd nog wel stijgen, onder meer door lopende onderzoeken.

Verdachte gevallen
Het aantal verdachte patiënten is nog steeds 2102. Bij deze groep worden kweektesten afgenomen om uitsluitsel te krijgen of ze drager zijn van de bacterie. Inmiddels worden de eerste kweektesten geretourneerd. Als er positief wordt getest dan moet van die patiënten worden gecontroleerd met wie zij op de kamer hebben gelegen. Het aantal verdachte patiënten zal dan toenemen, mogelijk tot 3000. Ook zij worden uitgenodigd om zich te laten testen.

Nieuwe patiënten
Sinds 18 juli heeft het Maasstad Ziekenhuis geen besmettingen vastgesteld bij patiënten die voor het eerst in het ziekenhuis zijn opgenomen. Op basis daarvan kunnen we concluderen dat de uitbraak nog steeds onder controle is.

De volgende maatregelen zijn van kracht:
– Een onafhankelijk onderzoek naar het verband tussen besmetting met de bacterie en het overlijden van de patiënten.
– Op verzoek van de Raad van Toezicht van het Maasstad Ziekenhuis zal hoogleraar infectieziekten Marc Bonten zijn visie geven op de recente gebeurtenissen.
– Extra aandacht voor de hygiënemaatregelen en de naleving daarvan.

De Raad van Toezicht in overleg met directeur Paul Smits prof. dr. Léon Eijsman aangesteld als interim-bestuurder. Smits is verantwoordelijk voor het dagelijks bestuur. Eijsman richt zich op het oplossen van de besmetting.

ANP

1 REACTIE

  1. Vreemd is dat het ziekenhuis beweert de uitbraak onder controle te hebben omdat er sinds 18juli geen mensen met een besmetting zijn opgenomen. Het lijkt me dat de meeste kans op een besmetting aanwezig is tijdens een opname in het ziekenhuis zelf. Mijn echtgenoot is vanaf de 2e week van juni tot half juli met korte onderbrekingen 3x opgenomen geweest in het maasstadziekenhuis. Twee keer is hij getest op de klebsiellabacterie. De eertste keer tijdens de eerste opname en de tweede keer bij begin derde opname. Hij heeft gevraagd om een test bij het verlaten van het ziekenhuis maar dat was niet nodig volgens de verpleegkundige.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.