Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Mysteryguests in ouderenzorg

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) gaat mystery guests inzetten voor controles in de zorg. Zij moeten undercover en op informele wijze controleren of de zorgaanbieder volgens de regels werkt.

Het onaangekondigde bezoek zal vooral plaatsvinden bij instanties die extra worden gevolgd door de inspectie of instellingen waar al een tijd niet gecontroleerd is. Tijdens de bezoeken spreekt de mystery guest op informele wijze met zorgmedewerkers, bewoners en hun familie.

Toezichtbezoek
De inspectie ziet de inzet van mystery guests als een waardevolle aanvulling om informatie te verzamelen over een zorgaanbieder. Deze informatie betreft vooral de ‘zachte’ kant van de zorg, zoals bejegening, huiselijkheid en een prettige woonomgeving. De inspectie zal de bevindingen van de mystery guest gebruiken om samen met andere informatie te beoordelen of een zorginstelling in aanmerking komt voor een toezichtbezoek.

Ouderenzorg
De inspectie heeft al op deze manier gecontroleerd in de ouderenzorg. Vanaf januari 2012 zal zij de mystery guests ook inzetten in de gehandicaptenzorg.

 

Auteur: TvZ – Annelies Vermeulen

Bron: IGZ

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.