Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nederland niet bang voor Mexicaanse griep

Hoewel het RIVM nu officieel spreekt van een epidemie, zorgt het Mexicaanse griepvirus nog voor weinig paniek onder de Nederlandse bevolking.
Nederland niet bang voor Mexicaanse griep

Het overgrote deel van de bevolking is helemaal niet bang voor de Mexicaanse griep. Dat blijkt uit een enquête onder 700 bezoekers van de website Gezondheidsplein.nl.

Niet bang voor Mexicaanse griep
In de enquête werd onder meer gevraagd of men bang is voor de Mexicaanse griep. Maar liefst 84% van alle deelnemers geeft aan dat dit absoluut niet het geval is. De meeste deelnemers verwachten dan ook dat ze zelf de dans ontspringen. Op de vraag of men verwacht Mexicaanse griep te krijgen, antwoorden 2 van de 3 deelnemers met ‘nee’.

Vaccinatie Mexicaanse griep onnodig
Velen zien de vaccinatie tegen Mexicaanse griep ook als onnodig. Bijna 60% van de ondervraagden laat weten dat ze niet van plan zijn zich te laten inenten tegen het Mexicaanse griepvirus. Een reden voor deze onbezorgdheid kan zijn dat de Mexicaanse griep nog niet echt lijkt op te duiken in de naaste omgeving van mensen. Zo’n 70% van de deelnemers kent niemand die het virus heeft of heeft gehad. Opvallend is dat ruim 10% toch sterfgevallen in zijn/haar omgeving verwacht als gevolg van de Mexicaanse griep. Dit terwijl de kans op overlijden bij Mexicaanse griep op dit moment minder is dan een half procent.

Door: redactie Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.