Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties8

Nepmiddelen tegen Mexicaanse griep

De Voedsel- en Warenautoriteit (VWA) waarschuwt voor nepmiddelen die op websites worden aangeboden om Mexicaanse griep te voorkomen.
Nepmiddelen tegen Mexicaanse griep

De dienst waarschuwt voor frauduleuze gezondheidsclaims van fijnverdeeld zilver (‘colloïdaal zilver’). De VWA is een onderzoek begonnen naar aanbieders van dit middel op onder meer de website Marktplaats.nl. Aanbieders van colloïdaal zilver beweren dat dit een natuurlijk en effectief antibioticum en antisepticum is dat tegen alle virussen en bacteriën beschermt, waaronder ook de Nieuwe Influenza (H1N1).

Geen geneeskracht
‘Dat mag niet. Het gaat hier om een levensmiddel. Daar mag je geen geneeskracht aan toeschrijven’, aldus een woordvoerster van de VWA in het Nederlands Dagblad. Colloïdaal zilver is water met erg kleine zilverdeeltjes en wordt soms gebruikt als voedingssupplement. Het heeft geen geneeskrachtige werking, benadrukt de VWA. Het werkt niet en wie er te veel van inneemt kan er onuitwisbaar blauw van worden, waarschuwt ook de Vereniging tegen de Kwakzalverij.

Door: redactie Nursing

8 REACTIES

 1. Even een snelle reactie: Tis dat de gesettelde pharmaceutische “Big Shots” industrie niet aan zilverwater kan verdienen! Verder wil ik duidelijk maken dat je wel verstandig met zilverwater om moet gaan, informeer jezelf goed. En gebruik het alleen indien nodig als een kuurtje. Maar met een gezonde dosis intellect + het vinden van de juiste bronnen kom je een heel eind. Het is zeker het proberen waard.

 2. Lees alle reacties
 3. Bericht aan Aljo:Hoe kom je erbij dat natuurgenezers kwakdenkers zijn? Er gebeuren minder ongelukken, ook dodelijke, in de alternatieve geneeskunde dan in de reguliere en beiden kunnen bogen op positieve resultaten. Dus wat zeur je nou?
  Je eigenvoorbeeld is hier ook wel een voorbeeld van, want ieder weldenkend en welvoelend mens kan begrijpen dat 4 maanden lang dagelijks zilverwater slikken niet goed is voor je gesteldheid en gezondheid.
  Voor het tegengaan van de Mexicaanse griep is een grote hoeveelheid ook niet nodig en van een kleine hoeveelheid is niet bewezen dat het schadelijk is.

 4. Nexus: Alleen natuurgenezers en andere kwakdenkers beweren dat Nasa colloidaal zilver heeft onderzocht en gebruikt voor het filteren van water. Met dat verhaal zijn ze aan de haal gegaan, maar Nasa gebruikte jodium. Sorry jongens. De complottheorie dat de allopathische industrie zilverwater heeft verbannen wegens angst om geld mis te lopen, houdt geen stand. Sterker nog, je kunt er hartstikke dood aan gaan, zo schrijven neurologen:
  “Department of Clinical Neurological Sciences, University of Western Ontario, London, Ontario, Canada. The authors report a case of a 71-year-old man who developed myoclonic status epilepticus and coma after daily ingestion of colloidal silver for 4 months resulting in high levels of silver in plasma, erythrocytes, and CSF. Despite plasmapheresis, he remained in a persistent vegetative state until his death 5.5 months later. Silver products can cause irreversible neurologic toxicity associated with poor outcome.”. (Zie: http://www.neurology.org/cgi/content/abstract/62/8/1408)
  (Bron: http://orionsyndicate910.wordpress.com/2009/01/11/health-food-scam-colloidal-silver/)
  Enfin.

 5. Allereerst dit: het is niet ‘de’ maar HET antibioticum/-septicum en dus ‘DAT’ ipv die.
  Dan: de allopathische farmaceutische industrie is gekant tegen alle middelen die werken wanneer zij daaraan niet kan verdienen.
  Wanneer zou men gaan beseffen dat mensen zelf nadenken en zich niets meer laten wijsmaken, mede omdat er teveel leugens zijn verspreid door de ‘autoriteiten’.
  Verder een staaltje van RIVM-logica: in het CNV-schoolblad meldde RIVM-woordvoerster Grootenboer onlangs dat tamiflu (waarvan binnenkort de houdbaarheidsdatum verloopt)de immuniteit vermindert.
  Op 7/8/09 kwam diezelfde RIVM met een nieuwe tamiflu-beleid: vanaf nu kunnen enkel risicogroepen, onder wie, jawel, mensen met een ERNSTIGE IMMUUNSTOORNIS,
  tamiflu (waarvan ruim de helft der kinderen die het gebruikten ziek werd)ontvangen.
  Hebben Osterhaus en Coutinho ook al een zakelijk belang in de uitvaartindustrie?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.