Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nepverpleegkundige meldt onbekenden ‘dood’ familieleden

Een Belgische vrouw heeft tientallen mensen de stuipen op het lijf gejaagd door hen de dood van een familielid te melden.
Nepverpleegkundige meldt onbekenden 'dood' familieleden

Dat berichtten Belgische media donderdag. De nog onbekende vrouw doet zich voor als verpleegkundige van een ziekenhuis in het West-Vlaamse Kortrijk, en belt mensen op met de mededeling dat hun echtgenoot of kind zwaargewond is opgenomen.

Rare telefoontjes
‘De daderes is blijkbaar op de hoogte van de familiale situatie van haar slachtoffer’, aldus een juriste van het ziekenhuis. De vrouw belt meerdere bekenden en kent de naam van het slachtoffer. Net als de familieleden bezorgd om informatie vragen, zegt de vrouw dat ze met spoed weggeroepen wordt. Ze verzoekt hen aan de lijn te blijven.

Wachten
Soms duurt het 40 minuten voordat het overlijden van het familielid meegedeeld wordt. Pas als de familie gaat uitzoeken wat de feiten achter het ongeluk zijn, komt die erachter dat van het verhaal niets klopt. Mensen in de buurt van Kortrijk zijn gewaarschuwd en de politie is een onderzoek gestart.

Door: redactie Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.