Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Niet-reanimerenpenning straks voor iedereen

Een niet-reanimerenpenning is voortaan voor iedereen toegankelijk. Een neutrale penning was tot nu toe nooit beschikbaar. Je moest eerst lid worden van de NVVE, de Nederlandse vereniging voor vrijwillig levenseinde.
ANP-1000_27590929.jpg
Foto: ANP

Vanaf 2017 is dat anders. Dan kun je de penning bestellen via Patiëntenfederatie Nederland, zonder lidmaatschap. 

Dit zegt de Unie KBO, de ouderenbond die naar eigen zeggen al drie jaar pleit voor betere toegankelijkheid van de niet-reanimerenpenning. ‘Met het beschikbaar stellen van een neutrale penning geeft minister Schippers eindelijk gehoor aan een lange reeks verzoeken vanuit de KBO en andere organisaties van ouderen en patiënten,’ aldus de ouderenbond. 

Verstrekken van niet-reanimerenpenning

De minister vroeg aan meerdere partijen of zij de penning willen uitgeven. Met subsidie van VWS, maar met de voorwaarde dat mensen de penning kunnen bestellen zonder lid te hoeven worden van een stichting of vereniging. Patiëntenfederatie Nederland (voorheen NPCF) stemde hiermee in. De minister is heeft een kwartiermaker aangesteld om de Patiëntenfederatie te helpen bij een zorgvuldig proces rond uitgifte en verstrekking van de niet reanimeren-penning. De minister streeft ernaar dit 1 januari 2017 gerealiseerd te hebben. In het najaar houdt het Ministerie van Volksgezondheid een conferentie over de penning.

‘Mijn niet-reanimeren tattoo blijft gewoon staan’
Nursing interviewde 70-plussers die een niet-reanimeren tattoo lieten zetten. ‘Aan mijn lijf geen polonaise.’ Bekijk de prachtige foto’s>>>


2 REACTIES

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.