Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuw: gezelschapsspellen voor ouderen

Veel ouderen vinden gezelschapsspellen te kinderachtig. Daarom is er iets nieuws bedacht: bordspellen speciaal voor senioren.

‘Er was duidelijk behoefte aan een dergelijk initiatief, gezien de vele positieve reacties’, aldus Louis Bakker. Hij en Paul Ruijgrok zijn de twee Amstelveense initiatiefnemers achter dit project.

 

Liever geen Nijntje

De twee merkten dat veel ouderen wel graag een puzzel met wat grotere houten puzzelstukken willen, maar dan liever een afbeelding van een Van Gogh dan Nijntje. ‘We merkten dat er weinig aantrekkelijk aanbod was voor een groep ouderen en mensen met een beperking die juist mooie en degelijke spellen waarderen. Deze groep mensen heeft echter vaak wel een dergelijk spel nodig. Zij willen bijvoorbeeld spelen met grotere stukken en grotere afbeeldingen. Ook spelen op de tast is voor sommigen van hen heel belangrijk, aldus de Paul Ruijgrok.

 

Verkorte sjoelbak

Daarom verkoopt zijn webshop SpelPlus spellen zoals ‘Terugblik’. Dit is een memory-spel met insteekhoesjes met afbeeldingen van herkenbare voorwerpen van nu en vroeger. De ouderen, en juist ook hun kinderen of kleinkinderen kunnen echter zelf ook foto’s of plaatjes van vroeger gebruiken om het spel nog persoonlijker te maken. Daarnaast zijn er aangepaste spellen te vinden, zoals een verkorte sjoelbak en een extra grote dobbelbak. 

 

Klik hier om een kijkje te nemen in de webshop 

 

Bron: SpelPlus

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.