Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Podcast: Kim de Groot over een plotseling overlijden in de wijk

Verpleegkundige Kim de Groot vertelt over een plotseling overlijden tijdens haar stage in de wijk. 'Ik belde aan en meneer deed de deur niet open, dus toen kreeg ik het idee van: 'Er is hier iets aan de hand...'  

‘In die zomer liep ik stage in de wijk. Ik ging alleen op pad bij een ouder echtpaar. Mevrouw lag beneden op een hoog-laag bed en meneer lag boven te slapen. Toen ik daar voor de deur stond kreeg ik al meteen een gevoel van ‘misschien klopt hier iets niet.’ Want ik zag dat het rolluik omlaag was en normaal deed meneer altijd het rolluik omhoog. Ik belde aan en meneer deed de deur niet open, dus toen kreeg ik nog meer het idee van ‘er is hier iets aan de hand…’

Beluister de podcast van Kim de Groot over een plotseling overlijden tijdens haar eerste stage in de wijk.

De Nursing Impact podcasts zijn ook te beluisteren op de geijkte podcastkanalen: SoundCloud, Spotify, iTunes en de Google podcastapp. Je vindt ze ook in dit overzicht.

2 REACTIES

  1. Wat een geweldig verhaal. Illustreert ook heel goed hoe wij zelf de impact van zo’n ervaring nog wel eens willen onderschatten. Mooi ook dat ook nu de emoties in het interview nog te horen zijn.

    Ook mijn complimenten naar het team… Zo’n goede opvang heb ik zelden mee gemaakt. Meestal wordt geredeneerd, dat hoort er nu eenmaal bij en daar moet je maar mee om gaan!

    Ronald Helmerhorst

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.