Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Nieuwe interim-bestuurde Maasstad Ziekenhuis

León Eijsman is vanaf nu interim-bestuurder bij het Maasstad Ziekenhuis. Dat heeft het ziekenhuis vrijdag laten weten.
Nieuwe interim-bestuurde Maasstad Ziekenhuis

De raad van toezicht van het ziekenhuis stelt hem aan ‘omdat het bestrijden van de multiresistente bacterie niet te combineren is met het dagelijks bestuur van het ziekenhuis’. Eijsman zal opereren naast directeur Paul Smits.

Klebsiella
Het Rotterdamse ziekenhuis was de afgelopen tijd veelvuldig in het nieuws door de uitbraak van de multiresistente Klebsiellabacterie. De besmetting brak oktober vorig jaar uit, maar dat werd pas eind mei van dit jaar bekendgemaakt. Inmiddels zijn 79 mensen besmet met de bacterie. 27 van hen zijn overleden. Eijsman (65) heeft als opdracht de problemen rond de besmetting op te lossen, aldus het ziekenhuis. ‘Hij moet de kwaliteit en veiligheid van de patiëntenzorg borgen.’

Verdachte patiënten
Vorige week werd Marc Bonten, hoogleraar infectieziekten van het UMC Utrecht, al aangesteld als supervisor. Het ziekenhuis liet vrijdagavond weten dat de groep ‘verdachte patiënten’ is gegroeid van 1967 naar 2102. Van hen wordt onderzocht of ze ook daadwerkelijk drager zijn van de bacterie. Naar verwachting zal het aantal verdachte gevallen stijgen tot mogelijk 3000 en daarmee zal het aantal dragers ook toenemen, zo zegt het Maasstad.

Door: redactie Nursing

3 REACTIES

  1. En ons verliezen in een discussie over beloningen is niet erg verhelderend: de directeur heeft zijn/haar werk niet goed gedaan, en het verplegend en behandelend personeel net zo min.
    Als ik bijv. op TV een repo over een ziekenhuis zie , zoals gister, valt het mij op dat er talloze handelingen die kruisbesmetting mogelijk maken, gewoon plaats vinden, onbegrijpelijk. Voorbeeld: de kar met daarop de PC met patiëntdata, die wordt de ene ruimte uit de andere ruimte in gereden, ondertussen door iedereen in de buurt bepoteld (blote, niet gewassen handen). De kok van elBulli heeft jarenlang gewerkt volgens protocollen (HACCP)die tot de meest bewerkelijke in de wereld behoren, toch kreeg hij dat voor elkaar. Reden? Discipline en beroepseer. Kom daar eens om in de gezondheidszorg. En kom niet aan met het excuus dat het sowieso al een humanitaire daad is de “gezondheidszorg” in te gaan.
    Het is al lang uit de mode, maar jezelf eens goed onder de loupe nemen, dat ontbeert men tegenwoordig, met o.a. deze gevolgen.

  2. Lees alle reacties
  3. Het personeel is bang voor banenverlies. Ziehier in één zin het Nederlandse probleem: We vragen ons niet af wat er in ons eigen handelen toe leidde dat er van alles mis gaat, nee, we maken ons alleen zorgen om ons eigen hachje. Natuurlijk zijn managers ordinaire zakkenvullers, maar dat neemt de schuld v.h. verplegend personeel niet weg.

  4. Als er problemen zijn met bacteriën dan is het oplossen daarvan niet te combineren met het dagelijks bestuur ? Het Bestuur is er toch om problemen op te lossen ? Voor welk salaris staat de directie op de pay-roll ? enkele miljoenen ? En nu twee interim/adviseurs tegen naar ik schat zo’n € 250,- a € 500,- per uur. Geen wonder dat onze premie volgend jaar weer omhoog gaat. Let mw Schippers er nog een beetje op waar ziekenhuizen hun geld aan besteden.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.