Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Nieuwe ziekenhuisbacterie bedreigt Europa

Een nieuwe variant van de ziekenhuisbacterie verspreidt zich razendsnel over Europa. Dat zegt de Belgische microbioloog Herman Goosens in De Morgen.
Nieuwe ziekenhuisbacterie bedreigt Europa

Het gaat om een mutatie van de ziekenhuisbacterie, het zogeheten New Dehli Metallo 1-enzym. Volgens de microbioloog, werkzaam in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen, zal de bacterie voor ziekenhuizen dé uitdaging voor de toekomst worden. Want hij is namelijk zo goed als resistent voor alle bestaande antibiotica.

Azië
De bacterie dook voor het eerst op in Aziatische ziekenhuizen en verspreidt zich nu via Griekenland, Turkije over West-Europa. In Groot-Brittannië zijn er dit jaar al 20 mensen met de bacterie besmet geraakt, twee van hen overleden aan de infectie.

Bloedvergiftiging
Besmetting met de bacterie leidt op korte termijn tot terminale longonstekingen, maag-en darminfecties of bloedvergiftiging. De term ziekenhuisbacterie is de verzamelnaam voor een aantal bacteriën die resistent zijn aan een aantal antibiotica. Ze gedijen goed in ziekenhuizen, omdat patiënten er wel vaker een laag afweersysteem hebben.

MRSA
Lange tijd was MRSA de meest voorkomende en meest dodelijke bacterie. Maar inmiddels zijn er voor die bacterie effectieve antibiotica gevonden.

De Werkgroep Verpleegkundigen-Ziekenhuishygiënist van de Vlaamse beroepsvereniging NVKVV volgt de ontwikkelingen op de voet.

Griep.blog.nl
Door: redactie Nursing

1 REACTIE

  1. Hallo bij mij is acinetobacter Lwoffii ondekt kunt u mij hier meer over kunnen vertellen want want de huisarts doet zo warig ik heb uitslag over het helle lichaam en er komen er steeds weer meer bij ze gaan niet weg ik heb al 4 antibiotica kuren gehad hielp ook niet ik werd afgeschoven naar de huidarts daar moet ik volgende week heen wat nu ik hoop dat u mij kunt helpen. mvg Petra

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.