Het houden van pauzes is erg belangrijk tijdens je diensten. Als je onder hoge werkdruk moet presteren is het een slijtageslag voor lichaam en geest.
Niet voor niets zijn hier afspraken voor gemaakt in het CAO. Even loskomen van die druk is een noodzaak voor je gezondheid. Bij ons worden er in een volle dienst van acht uur drie pauzes gehouden. In de ochtend en middag een kwartier en een lunchpauze van een half uur. Wij lunchen in dezelfde zaal waar onze bewoners eten. Omdat er daar van alles gebeurt, geeft het veel rumoer. Je ziet constant je eigen cliënten, en dat is geen optimale combinatie. Voor mijzelf betekent dit geen echte ontspanning.
Koffiepauze overslaan
Ik ben een slechte pauzehouder. Meestal moet ik nog van alles en kies er vaak bewust voor om de koffiepauze in de middag over te slaan zodat ik wel op tijd naar huis kan aan het einde van mijn dienst. Het rapporteren doe ik vaak later op de dag. Dit komt zo uit door andere werkzaamheden in de ochtend. Ook de bevindingen van mijn collega met een korte dienst van die ochtend neem ik mee in het rapporteren. Tussendoor moet er nog van alles gebeuren, mensen na het middagdutje uit bed halen. Of de middagtheekar ronddelen. De oproepen beantwoorden van bijvoorbeeld cliënten welke naar het toilet moeten. En dan ook nog de huisartsen welke meestal in de middag visite komen lopen. Al met al weinig mogelijkheden dus om even te ontspannen, maar dan kan ik in elk geval wel op tijd naar huis.

Herken jij Conny’s ervaringen? Reageer hier >>
Geef je reactie
Om te kunnen reageren moet je inlogd zijn. Inloggen Ik heb nog geen account