Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

NKI-AVL opent leerwerkplaats voor studenten verpleegkunde

Het Nederlands Kanker Instituut – Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL) opent dinsdag 24 november een leerwerkplaats op een van de chirurgische verpleegafdelingen. Dit moet het tekort aan stageplaatsen voor verpleegkundigen binnen de regio Amsterdam helpen oplossen.
NKI-AVL opent leerwerkplaats voor studenten verpleegkunde

Volgens prognoses zal het tekort aan goede stageplaatsen voor verpleegkundigen op niveau 4 en 5 toenemen. Het NKI-AVL ziet het opleiden als een gezamenlijke verantwoordelijkheid van de onderwijsinstellingen en leerbedrijven.

Stageplaatsen voor studenten mbo-v én hbo-v
In samenwerking met het ROC-ASA (MBO-V) en hogeschool INHOLLAND (HBO-V) zijn 18 stageplaatsen per jaar gecreëerd op een verpleegafdeling met de specialismen gynaecologie, maag/darmchirurgie en urologie. Twaalf studenten verplegen volgens een zelf samengesteld dienstrooster acht patiënten en worden daarbij gecoacht door ervaren oncologieverpleegkundigen.

Leerwerkplaats voor brede groep verpleegkundestudenten
De leerwerkplaats is een afgebakende unit waar patiënten met laag- tot complexe zorg worden verpleegd. Het verpleegniveau is vergelijkbaar met de complexiteit in een regulier ziekenhuis. Op deze wijze kan het NKI-AVL  een breder kader binnen de beroepsopleidingen bedienen en niet, zoals voorheen, alleen HBO-V en afgestudeerde verpleegkundigen die de specialistische opleiding tot oncologieverpleegkunde volgen.
Op geregelde tijdstippen komen begeleiders van het ROC ASA en INHOLLAND naar de werkplek waar lessen worden gegeven die aansluiten bij de praktijk.

Door: redactie Nursing
NKI-AVL

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.