Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Nog geen griepepidemie in Nederland

In de eerste week van het nieuwe jaar is het aantal griepgevallen fors gestegen. Per honderdduizend Nederlanders zijn er nu 87 geïnfecteerd met influenza-achtige ziektebeelden.
Nog geen griepepidemie in Nederland

Dat blijkt uit onderzoek van het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg Nivel op basis van meldingen van huisartsen. Vorige week hadden nog 36 op de honderdduizend mensen griepverschijnselen. Bij twee weken meer dan 51 griepgevallen per honderdduizend inwoners is sprake van een epidemie. Wanneer het aantal griepgevallen ook deze week boven de norm zit, is er sprake van een griepedemie.

Mexicaanse griep
In twee derde van de griepgevallen gaat het om Mexicaanse griep (H1N1). De rest heeft een normale seizoensgriep.

Vorige week heeft de Mexicaanse griep opnieuw levens geëist in Nederland. Vier mensen zijn overleden aan de gevolgen van H1N1. Twee van de vier waren al ziek. Het totaal komt daarmee dit griepseizoen op zeven slachtoffers.

RIVM, Nivel
Door: redactie Nursing

Twitter
Op de hoogte blijven? Volg Nursing.nl op Twitter!

4 REACTIES

 1. Wat Paul zegt, daar ben ik het niet helemaal mee eens,
  Je zal het zelf (of nog erger: je kind) maar zijn, die toevallig net één van die 100.000 is. Het treft ook niet alléén de oudere mensen die toch al ziek zijn. Ik werk zelf op een IC en ik heb er al genoeg gezien (voornamelijk jonge mensen die met blanco voorgeschiedenis) die zwaar beademd worden of zelfs Extra corporale ventilatie (ECMO). Wie weet hoe die (jonge) mensen daar uit komen, dat is nooit zoals voorheen.
  Ach het is toch ‘maar’ een mexicaans griepje zeker?
  Ik denk dat het een griep-variant is die zeker serieus genomen moet worden. Om grote paniek te zaaien, dat is nu ook niet nodig.

 2. Lees alle reacties
 3. jongens, allemaal “lid”wordne van de nationale griepmeting. je wordt prioma op de hoogte gehouden met allerleid info en je ziet direct de spreidng van de griep in nl en belgia. kost halve minuut per week invullen en als je meer tijd hebt kun je de artikelen, die goed leesvbaar zijn, lezen

 4. Het RIVM erkent nu dat de kans om te overlijden aan de gevolgen van ‘mexicaanse’-griep slechts 1 op de 100.000 is.
  Bron: http://nos.nl/audio/209471-vijf-vragen-over-de-mexicaanse-griep.html

  Wetenschappers hebben nu ontdekt dat mensen die de ‘mexicaanse’ griep hebben gehad, zélf anti-stoffen aanmaken tegen 3 griepsoorten, de ‘H1N1’-varianten, ‘vogelgriep’ en de o, zo dodelijke ‘spaanse’ griep van 1918. Het bewijst dat het lichaam geen vaccinaties nodig heeft, maar juist sterker wordt wanneer het griep op een natuurlijke wijze verslaat!
  Bronnen: http://www.gezondheidsnet.nl/medisch/nieuws/4832/nuttige-antistoffen-tijdens-mexicaanse-griep
  http://www.healthylives.nl/nieuws/verzorging/2010/december/antistoffen-mexicaanse-griep-bieden-bescherming-tegen-andere-griepvarianten
  http://www.hbvl.be/nieuws/wetenschap/aid1007124/varkensgriep-levert-slachtoffers-super-weerstand-op.aspx

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.