Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Noodsituatie’ in Scheper Ziekenhuis Emmen

Het Scheper Ziekenhuis in Emmen heeft per direct twintig bedden tijdelijk buiten gebruik gesteld, zo meldt het Dagblad van het Noorden. Het ziekenhuis heeft zo'n  nijpend gebrek aan personeel door onder meer de griepepidemie en een besmetting met de mrsa-bacterie, dat het spreekt van een noodsituatie.

Door de grote toeloop van onder meer extra longpatiënten als gevolg van de griepepidemie is vorige week al een patiëntenstop ingesteld. Vrijdag werd vervolgens bij één patiënt de mrsa-besmetting vastgesteld.

Mrsa
Om verspreiding te voorkomen is het ziekenhuis verplicht preventieve maatregelen te nemen. ‘Een flink aantal artsen en verpleegkundigen zit sinds zondag verplicht thuis, omdat ze mogelijk besmet zijn met mrsa’, aldus afdelingsmanager intensieve zorg Luuk Tomson in het Dagblad van het Noorden. Vandaag komt de definitieve uitslag van de tests. Het Scheper Ziekenhuis heeft omliggende ziekenhuizen gevraagd patiënten over te nemen.

Dagblad van het Noorden
Door: redactie Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.