Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Noro-virus in verpleeghuis

In Verpleeghuis Cornelia in Zierikzee is het norovirus geconstateerd. Eerder al kregen de zorginstellingen SVRZ en Zorgstroom op Walcheren vorige week met dit virus te kampen.

‘Het betreft slechts enkele bewoners, maar we hebben direct drastische maatregelen genomen om te voorkomen dat dit besmettelijke virus zich verder verspreidt’, zegt locatiemanager Tonnie den Ouden van verpleeghuis Cornelia.

 

Norovirus

Volgens haar steekt het norovirus elk jaar wel een keer de kop op. ‘Dat gebeurt echt niet alleen in zorginstellingen, maar bijvoorbeeld ook op scholen. Meestal is het na enkele dagen weer over. Het verbaast me dat er tegenwoordig in de media zo veel aandacht aan wordt besteed. Echt bijzonder is het in feite niet’, vindt de locatiemanager.

 

Protocol 

Het protocol in de Cornelia betreft: geen bezoek in het verpleeghuis en personeel en bewoners op één en dezelfde afdeling concentreren. Het norovirus veroorzaakt braken en diarree.

 

Bron: PZC

Auteur: Redactie TVVonline

 

Lees ook:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.