Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NU’91 lanceert online leerportaal

NU’91, beroepsorganisatie voor de verpleging en verzorging lanceert tijdens de Zorgtotaalbeurs de het e-learningportaal www.nuacademie.nl.

De Zorgtotaalbeurs is vandaag en morgen nog te bezoeken in de Utrechtse Jaarbeurs.

De zogenaamde NU Academie wordt door The Competence Group verzorgd, en is bedoeld voor leden die op die manier online nascholing kunnen volgen op gebied van vier thema’s:

  • Voorbehouden handelingen
  • Preventie, veiligheid en gedrag
  • Acute zorg
  • Softwaretrainingen

ZZP
Speciaal voor zelfstandig werkende verpleegkundigen (ZZP’ers) komt er een samenwerking met een of meerdere opleidingsinstanties waarmee in een skillslab de praktische bij- en nascholing wordt aangeboden.

Skillslab
De inhoud en de modulaire opzet van deze e-learning trainingen sluiten goed aan op de praktijkonderdelen van de huidige opleidingen (skillslab en/of praktijktoets). Vanzelfsprekend zijn op deze trainingen de bekende voordelen van e-learning van toepassing, zoals tijd-, tempo- en plaatsonafhankelijk leren.

Onderzoek
Eind 2008 heeft NU’91 in samenwerking met The Competence Group een online kwantitatief onderzoek onder een deel van haar leden uitgevoerd naar de zekerheid bij het uitvoeren van voorbehouden risicovolle handelingen (VRH). Daaruit bleek dat er veel onzekerheid bestaat over het eigen handelen. Hierbij werd er een directe relatie gelegd met een gebrek aan bij- en nascholing.

Leden
Toegang tot de NU Academie is voorbehouden aan leden van NU’91. Leden krijgen 10% korting op het lesmateriaal met een minimum van € 5.

Profiel
Eind maart wordt aan de NU Academie een gratis digitaal portfolio voor alle verpleegkundigen en verzorgenden toegevoegd.

NU’91
Door: redactie Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.