Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NU’91: ‘Online herregistratie zorgt voor problemen’

Verpleegkundigen ervaren problemen bij de online herregistratie BIG. Dit concludeert vakbond NU’91 nadat zij tientallen meldingen ontvingen op hun meldpunt voor verpleegkundigen die vragen hebben over de herregistratie BIG.

Volgens NU’91 gaan de meeste vragen over het gebruik van het online systeem voor de herregistratie. ‘Het lijkt erop dat in het systeem een aantal zaken niet in te vullen zijn. Bijvoorbeeld de optie van meer dan 3 werkgevers of een afwijkende functienaam. Daardoor kan de herregistratie – die dus uiterlijk 31 december van dit jaar moet zijn geregeld – vertraging oplopen’, aldus de vakbond in een bericht op de website.

Alle werkgevers apart opslaan

Bij het BIG-register zijn de problemen over het aantal op te geven werknemers niet bekend, laat woordvoerder Chantal Dijkstra weten. ‘Naar aanleiding van het signaal van NU’91 is dit in het formulier opnieuw getest. Opgeven van werkgevers is onbeperkt mogelijk bij het aanvraagformulier herregistratie op basis van werkervaring. Belangrijk is dat de verpleegkundige elke ingevoerde periode die is gewerkt stuk voor stuk opslaat voor verder wordt gegaan met de volgende stap’, zegt Dijkstra.

Veelgestelde vragen over herregistratie BIG
Nursing heeft de meestgestelde vragen over de herregistratie verzamelt én beantwoord. Lees meer

Bezwaar aantekenen

Heb je vragen over de herregistratie BIG of ervaar je problemen met invoeren van jouw gegevens in het online systeem, dan kun je altijd een mailtje sturen naar de frontoffice van het BIG register. Mail dan naar info@bigregister.nl. ‘Als een aanvraag herregistratie om wat voor reden dan ook wordt afgewezen, krijgt de verpleegkundige altijd zes weken de tijd om te reageren voordat het BIG-register een definitief besluit neemt’, laat Dijkstra nog weten. ‘Is de verpleegkundige het niet eens met een definitief besluit dan is bezwaar aantekenen mogelijk.’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.