Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Numerus fixus voor opleiding verpleegkunde

Dit jaar is voor het eerst een numerus fixus ingesteld voor de opleiding Verpleegkunde aan de Hanzehogeschool Groningen. De numerus fixus is noodzakelijk om de kwaliteit van de opleiding Verpleegkunde te kunnen waarborgen.
Numerus fixus voor opleiding verpleegkunde

 

Afgelopen schooljaar was er in Groningen nog plek voor 370 studenten, aankomend schooljaar voor slechts 300 studenten. Op 15 mei waren er al 297 aanmeldingen. Ondanks de maatschappelijke behoefte aan verpleegkundigen is de beperking van het aantal opleidingsplaatsen nodig om studenten een goede begeleiding en een goede stageplek te kunnen bieden, zei bestuursvoorzitter Henk Pijlman al eerder tegen RTV Noord.

Loting
Dit jaar loten bijna 41 duizend scholieren voor 26.381 plaatsen aan een hbo- of universitaire opleiding. Dat zijn 2400 kandidaten meer dan vorig jaar, liet de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) die de loting regelt, maandag weten. Vandaag krijgen de studenten te horen of ze ingeloot zijn voor één van de opleidingsplaatsen van hun droomstudie. Ze krijgen via een e-mail de uitslag van de loting.

Afschaffing
Misschien is dit wel de laatste keer dat er voor een studie geloot moet worden. Het kabinet heeft plannen om de numerus fixus af te schaffen en scholen en universiteiten hun toekomstige studenten zelf te laten selecteren. Onduidelijk is nog of dat volgend studiejaar al gaat gelden.

RTV Noord, DUO
Door: redactie Nursing, Rachel van de Pol

Meer Nursing

Richtlijnen en protocollen
Op deze pagina proberen we de laatste richtlijnen voor je bij te houden. Heb je een tip? Mail marloes.oelen@reedbusiness.nl
Ga naar de pagina verpleegkundige richtlijnen en protocollen

Nursing experts
Collega’s die weten waar ze het over hebben, die de diepte ingaan. Paul, Annelies en Henri zijn ieder op hun eigen vakgebied experts. Iedere zes weken plaatsen zij een nieuwe vakinhoudelijke blog over hun werk. Zo blijf je bij!
Ga naar de Nursing Experts


Leren en loopbaan
In de sectie Leren en Loopbaan lees je de leukste artikelen over je carrière, salaris, onderhandelen werken in de nacht en agressie.
Lees meer.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.