Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nursing december 2011

 -- Hoe groen zijn verpleegkundigen?
 -- Ruimere bezoektijden: de voors en tegens
 -- Nieuwe richtlijn smetten verschenen
 -- 10 vragen over de Nightingale-studie
Nursing december 2011

Geef ons feedback!
We zijn benieuwd wat je vind van dit nummer van Nursing. Wil je iets kwijt over een artikel, of heb je een andere opmerking, mail dan de redactie nursing@reedbusiness.nl.

# Regeling voor vergoeding wondmaterialen gewijzigd
Begin 2011 verscherpte het ministerie van VWS de regels voor de vergoeding van verbandhulpmiddelen. Het nieuwe beleid is onpraktisch voor de wijkverpleging en patiënten worden gedupeerd. Waar zit de pijn?

# Voor- en nadelen van ruime bezoektijden
In het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis in Zeeland zijn bezoekers vanaf 1 oktober 2011 de hele dag welkom. Ook andere ziekenhuizen hanteren steeds vaker ruimere bezoektijden. Een goede ontwikkeling? Nursing legt deze vraag voor aan haar lezers.

# Nieuwe richtlijn smetten
In de herziene richtlijn Smetten1 spreken we niet meer over fasen, maar over verschijningsvormen: ‘gewone’, droge smetten, smetten met een nattende huid en smetten met een geïnfecteerde huid. Preventie krijgt een steeds belangrijkere rol.

# Milieubewust verplegen
Door hun omvang én de aard van hun diensten hebben ziekenhuizen en thuiszorginstellingen een belangrijke impact op het milieu. En zoals je weet: een beter milieu begint bij jezelf. Hoe groen zijn verpleegkundigen? 

# Zetpil inbrengen: punt omhoog of omlaag?
Er zijn van die eenvoudige handelingen die je doet zonder erbij na te denken. Het inbrengen van een zetpil bijvoorbeeld. De één doet dat met het puntje omhoog, de ander juist met het puntje omlaag. Maar maakt het eigenlijk iets uit?

# Bloed afnemen voor labonderzoek 
Afspraken over het afnemen van bloed voor labonderzoek verschillen per ziekenhuis. Vaak verzorgen labmedewerkers de ‘prikronde’, maar in sommige ziekenhuizen prikken verpleegkundigen ook. Hoe werkt het ook alweer?

# Tien vragen over de Nightingale-studie
Verpleegkundigen blijken nogal wat vragen te hebben over de Nightingale Studie naar beroepsziekten van verpleegkundigen. Nursing zette de meest gestelde vragen op een rij, met de antwoorden van de onderzoekers.

Op de cover: v.l.n.r. Cora van der Vlerk, verpleegkundige en medewerker milieuzorg, Marjolein Lust, verpleegkundige en Eva Fijma, verpleegkundige, afdeling G3 Zuid (Cardio Thoracale Chirurgie) AMC Amsterdam.
Fotograaf: Pieter Wagenaar  

Volg Nursing ook op Facebook
Naast een florerend en actief Twitter-account met ruim 2500 volgers heeft Nursing ook haar eigen Facebook-pagina. Geschikter voor de iets langere updates en berichten die niet per se in 140 tekens hoeven te passen. Neem een kijkje op www.facebook.com/VakbladNursing en praat mee.


Ken je Nursing het blad nog niet, maar ben je wel geïnteresseerd?
Wij hebben een speciaal 2-jarig abonnement
• 2 jaar Nursing voor maar €35,- per jaar
• Dat is 50% korting!

Of kies voor een jaarabonnement
Interesse? Bestel dan hier één jaar voor € 77.-


Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.