Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nursing juni 2009

Nursing juni verschijnt op 12 juni
Nursing juni 2009

Vieze ziekenhuizen
In veel ziekenhuizen wordt slecht schoongemaakt. Dat bleek onlangs uit een uitzending van het tv-programma Zembla. Verpleegkundigen bevestigen dat, maar wat kun je er aan doen? ‘Trek aan de bel!’, roepen deskundigen.

Kwaliteit van zorg in verpleeghuis
Verpleeghuizen komen regelmatig in het nieuws vanwege slechte zorg. De inzet van meer verpleegkundigen in deze instellingen kan de kwaliteit van de zorg sterk verbeteren, denken deskundigen.

Zorgen in de zomer
Zomer betekent zon, zee, strand en lunchen in de tuin. Maar ook topdrukte op de spoedeisende hulp, schaafwonden en onervaren vakantiewerkers. Zorgen in de zomer… niet altijd zorgeloos.

Borstkanker en nachtdienst
Bureau Beroepsziekten van de FNV onderzoekt 26 zaken van vrouwen die jarenlang nachtdienst hebben gedaan en borstkanker hebben gekregen. Mogelijk leiden vijf zaken tot schadeclaims. Maar is er écht een risico en waar heb je als verpleegkundige dan recht op?’.

Infusie in de thuiszorg
De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) maakt zich zorgen over incidenten met infuuspompen in de thuiszorg. Terecht of onterecht?
Lees ook de blog van Jos hierover.

Verder:

  • Opvang van het acuut bedreigde kind, een artikel uit Nurse Academy
  • Ja/nee: haren wassen na craniotomie
  • Wondcasus: oncologische ulcera

Op de cover: v.l.n.r. Christel van den Heuvel, Corina Veldhuizen en Tamara Hennekes, verpleegkundigen, afdeling gynaecologie en obstetrie, Diakonessenhuis in Utrecht.

——————————————————————————–
Links behorende bij de artikelen in Nursing juni:

Actueel NL:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.