Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bekijk de artikelen uit Nursing-magazine september 2017

Op de eerste vrijdag van de maand verschijnt de papieren versie van Nursing op de deurmat én zijn alle artikelen online te lezen als premium artikel. Welke artikelen vind je in Nursing september 2017?
Beter laten lijst

Routines om vaarwel te zeggen (premium)
Onlangs verscheen een evidence based lijst met 66 verpleegkundige handelingen die we beter achterwege kunnen laten. Uitbanning van deze handelingen blijkt lastig. Doe jij ze nog?
Ga naar het artikel

Instellingen werven verpleegkundigen met bonusacties (premium)
Zorginstellingen halen alles uit de kast om verpleegkundigen te werven of te houden. Wat gebeurt er zoal in de strijd tegen het personeelstekort, en wat vinden we daarvan?
Ga naar het artikel

Interview Manu Keirse: ‘Luisteren, luisteren en dan nog eens luisteren’ (premium)
Het is niet altijd gemakkelijk om als verpleegkundige getuige te zijn van rouw, zegt professor emeritus Manu Keirse, expert op het gebied van rouw.
Ga naar het interview

Wegwijs in het woud van wondverbanden (premium)
Alginaten, hydrocolloïden, antibacteriële verbanden. Tegenwoordig zijn er veel soorten wondbedekkers op de markt, van veel verschillende fabrikanten. Een overzicht van de meest gebruikte en hun kenmerken.
Ga naar het artikel

Zwachtelen met korte rek: lang niet eenvoudig (premium)
Goed zwachtelen is een kunst en vergt veel oefening. Verpleegkundig specialist Corien Dekkers frist je kennis op. Met foto’s van zwachtelfouten en een stappenplan hoe je zwachtelt met korte rek.
Ga naar het artikel

Reportage: met de inspecteur de wijk in (premium)
Tegenwoordig komt de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) ook bij de cliënten thuis. Nursing-redacteur Francine Aarts mocht een dagje mee en schreef een reportage.
Ga naar het artikel


Rubrieken 

EBP (premium)
In deze rubriek bekijken verpleegkundigen hoe je met evidence based practice (EBP) en klinisch redeneren bedside problemen op kunt lossen. Deze maand: okselklierdissectie: Zijn medische handelingen aan de aangedane arm toegestaan?
Ga naar het artikel

Column Hugo 
Een jaar of tien geleden sprak Hugo een zorgbestuurder over de toekomst. Het ziekenhuis zoals we dat allemaal kennen, had volgens hem zijn langste tijd gehad.
Ga naar de column van Hugo 

Column Sandra
‘Het nieuwe werken is misschien even wennen. Maar als we de knop omzetten, merken we vanzelf dat het ook dingen oplevert,’ aldus Sandra.
Ga naar de column van Sandra

Medicijnquiz: medicatie en valrisico
Test je kennis over de invloed van medicijnen op het valrisico. En verdien in één moeite door een accreditatiepunt voor het kwaliteitsregister V&V.
Ga naar de medicijnquiz

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.