Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Nursing wint LOFonderscheiding 2019

Nursing heeft vandaag de LOFonderscheiding voor vakinformatie in de wacht gesleept. Dit is een tweejaarlijkse prijs voor vakbladen en andere producten voor professionals.
Nursing viert feest! (foto: iStock)

De LOFonderscheiding voor Vakinformatie is dé tweejaarlijkse kwaliteitsonderscheiding voor producten, merken, portfolio’s, diensten, activiteiten en prestaties voor professionals. Aan de onderscheiding is een geldbedrag verbonden van 10.000 euro.

De jury oordeelde dat Nursing het verschil maakt voor de persoonlijke professionele ontwikkeling van verpleegkundigen. Nursing ‘verbindt de lezers, reflecteert op beroepsinhoud en vakuitoefening, neemt waar nodig politiek stelling, informeert over voor de zorg relevante maatschappelijke ontwikkelingen, heeft oog voor de emotionele kant van het beroep en laat de lezers aan het woord’, stelt het juryrapport. ‘Voor verpleegkundigen is Nursing onmisbaar.’

Feestje

Annemarie Jorritsma reikte de prijs vanmiddag uit aan hoofdredacteur Alexia Hageman. ‘Natuurlijk ben ik blij en trots’, reageert Hageman. ‘En het is ook echt terecht. Nursing bestaat nu 25 jaar en we zijn nog altijd groeiende. Niet alleen in omzet en abonnees, maar vooral in aanzien. Verpleegkundigen kunnen niet meer om Nursing heen. De impact van Nursing op de ontwikkeling van de verpleegkundige is groot. Wij ondersteunen hen op vele aspecten in het vak. En dat gaat in de toekomst alleen nog maar meer worden, aangezien we altijd overlopen van frisse ideeën.’ Het geldbedrag gaat volgens Hageman ook goed besteed worden. ‘We gaan veel meer inzetten op video en online leren.’ Maar eerst is er een feestje te vieren. Want naast het winnen van de LOFprijs viert Nursing dit jaar haar 25-jarig jubileum.

De LOFonderscheiding

De LOFonderscheiding wordt toegekend door het LOF College voor Vakinformatie, onder voorzitterschap van Annemarie Jorritsma. De leden zijn afkomstig uit bedrijfsleven, politiek, journalistiek, wetenschap, media en uitgeefsector. Andere genomineerden voor de LOFprijs van 2019 waren: Adformatie van Sijthoff Media,  Cobouw van Vakmedianet en Renda van Aeneas Media.

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.