Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NVSHV start meldpunt agressie voor SEH-verpleegkundigen

De NVSHV, de Nederlandse Vereniging van Spoedeisende Hulpverpleegkundigen, is een meldpunt gestart waar SEH-verpleegkundigen agressie-inicdenten kunnen melden.
spoedeisende hulp

 Het Meldpunt Agressie op de website van de NVSHV is bedoeld om incidenten van agressie vast te leggen. De NVSHV wil de problemen voorleggen aan de politiek om op den duur echte anonieme aangifte mogelijk te maken en zal de samenwerking zoeken met andere beroepsorganisaties en belangenverenigingen. Bij de NVSHV komen verhalen binnen van medewerkers van SEH’s die geen aangifte durven te doen van agressie uit angst voor de dader. Of verpleegkundigen die bewust bespuugd worden en een afdeling die ‘verbouwd’ is.

 

Praktijkverhalen

De NVSHV is op zoek naar praktijkverhalen over ‘succesvolle’ aangiftes en procedures/protocollen in instellingen die het aantal agressiegevallen aanzienlijk verminderd hebben. Alle inzendingen worden anoniem op de site geplaatst. Mail naar: f.de.voeght@nvshv.nl. of naar webmaster@nvshv.nl

Auteur: TvZ – Annelies Vermeulen
Bron: NVSHV

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.