Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NVZ bezorgd om slechte rekenvaardigheid

De achteruitgang van verpleegkundige rekenvaardigheid is geen goede zaak. Dit laat de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) weten naar aanleiding van het Nursing-onderzoek naar verpleegkundig rekenen.

Volgens woordvoerder Roland Kroes van de NVZ speelt het probleem van de rekenvaardigheid echter in bredere maatschappelijke zin. Zo kwam de slechte rekenvaardigheid van eerstejaars studenten aan de pabo-lerarenopleiding al eerder in het nieuws.

 

Opleidingsprogramma

Volgens de werkgeversorganisatie wordt nu al door ziekenhuizen en opleidingen gekeken of het verpleegkundige opleidingsprogramma moet worden aangepast. De NVZ vindt initiatieven zoals die van het UMC St Radboud, dat een verplichte rekentoets heeft ingesteld om de verpleegkundige rekenvaardigheid te verbeteren, lovenswaardig. Wel vraagt de NVZ zich af of dit initiatief ook over meerdere jaren effectief blijft.

 

Eigen tijd

De NVZ is het niet eens met de kritiek van verpleegkundigen die scholing in hun eigen tijd of voor eigen rekening moeten volgen. Wanneer verpleegkundigen behoefte hebben aan bijscholing of cursussen, dan is hier vaak ook ruimte voor binnen ziekenhuizen, aldus de werkgeversorganisatie.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.