Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

#6 Ode aan een verpleegkundige: ‘Duwtje in de goede richting’

In aanloop naar de Dag van de Verpleging plaatsen we vanaf 7 mei elke dag een bijzondere ode aan een verpleegkundige. Vandaag de laatste: de ode van Hans Vugs aan zijn collega én echtgenote Lysanne Vugs-Hendriks.
#6 Ode aan een verpleegkundige: ‘Duwtje in de goede richting’

De verpleegkundige die ik ontzettend graag in het zonnetje wil zetten is Lysanne Vugs-Hendriks, verpleegkundige in het Elisabethziekenhuis in Tilburg. Inmiddels al bijna veertig jaar verpleegkundige en nog steeds staat bij haar enkel de patiënt centraal. Alle andere dingen waar we als verpleegkundigen tegenwoordig mee te maken krijgen of zo nodig allemaal erbij moeten doen, komen bij haar pas aan bod als de patiënt zijn aandacht heeft gehad. Altijd neemt zij de tijd voor een patiënt, biedt ze een luisterend oor, heeft ze geduld en een fantastische empathie.
Stomtoevallig is zij ook nog eens mijn echtgenote en, zonder op details te willen ingaan, heeft zij recent binnen haar werksfeer een forse knauw gekregen die haar zelfvertrouwen en zelfbeeld ernstig hebben aangetast.
Desalniettemin wil zij haar patiënten niets tekort doen en gaat ze dus onverdroten voort in haar werk, terwijl dan thuis af en toe blijkt dat het haar ook wel eens teveel wordt.
Daarom wil ik haar een pluim op de hoed steken en haar laten weten hoe ik haar, ook als verpleegkundige, hoog heb zitten en haar weer een duwtje in de goede richting wil geven.
Hans Vugs, verpleegkundige TweeStedenziekenhuis Tilburg

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.