Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

#4 Ode aan een verpleegkundige: ‘Parel van een verpeegkundige’

In aanloop naar de Dag van de Verpleging plaatsen we vanaf 7 mei elke dag een bijzondere ode aan een verpleegkundige. Vandaag: de ode van Cindy Van den heuvel
#4 Ode aan een verpleegkundige: 'Parel van een verpeegkundige'

‘Anja is al zo’n 25 jaar werkzaam als verpleegkundige in het Imelda Ziekenhuis. Ze wist niks van haar nominatie voor de Parel, tot ze werd gebeld door beroepsorganisatie NVKVV. Ze was ontzettend verrast, het kwam totaal onverwacht voor haar. Toen ze op het congres in Oostende* daadwerkelijk de prijs won, was ze helemaal geëmotioneerd. Het deed haar heel veel deugd. We hebben met het hele team Anja genomineerd, omdat ze als hoofdverpleegkundige een enorme steun is voor ons. Ze biedt altijd een luisterend oor, ziet problemen en pakt die ook aan. Ook zorgt ze ervoor dat we kansen krijgen om ons te laten bijscholen. Voor mij persoonlijk was het heel belangrijk dat ik dankzij de steun en het vertrouwen van Anja ben opgeklommen tot adjunct-hoofdverpleegkundige. Zij heeft mij gestimuleerd om stappen te zetten naar die leidinggevende functie en daar ben ik haar nog altijd dankbaar voor. Hoe ze dat heeft gedaan? Door me te motiveren en te overtuigen dat ik wel degelijk de capaciteiten heb.
Verder kan Anja opstandige, ronddwalende patiënten totaal doen omkeren. Niemand krijgt zo’n patiënt dan terug naar de kamer, maar Anja lukt het zonder moeite. Ze maakt dan een babbeltje met de patiënt, vraagt bijvoorbeeld waar hij woont, en zegt ‘oh, dat ken ik ook!’
Toen ik hier drie jaar geleden kwam werken, had het team nogal wat moeilijkheden. Er waren problemen met medewerkers die de groep wilden sturen, maar geen steun kregen. Ook was er geen groepsgeest. Anja heeft het team weer helemaal op de rails gekregen. Ze is met recht een parel van een verpleegkundige’.
Cindy Van den heuvel, adjunct-hoofdverpleegkundige Imelda Ziekenhuis in Bonheiden (België)

*40ste Week van Verpleegkundigen en Vroedvrouwen, 24-28 maart 2014

Hier begon het allemaal mee

Weet je nog, de bijzondere ode die longarts Sander de Hosson schreef aan een verpleegkundige? Bijna vijftigduizend mensen lazen hem al. Gemist? Lees het hier.

Ode aan een verpleegkundige: ‘Gemotiveerd afwijken van richtlijnen’

Lees hier ode #3

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.