Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Oefengids voor beroerte gelanceerd

Het project Snel in Beweging van het Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht heeft een oefengids gemaakt voor patiënten met een beroerte.

Met de oefengids kunnen patiënten zelfstandig aan de slag, eventueel met hulp van familie, verpleging of verzorging. Met de oefengids kan de patiënt in ziekenhuis, verpleeghuis en revalidatiecentrum intensiever gaan oefenen. Dit komt naast de reguliere behandeling, zonder inzet van extra personeel.

 

Handvatten

Projectleider Mia Willems: ‘Door de gids samen met gebruikers in de dagelijkse praktijk te ontwikkelen hebben we echt iets gemaakt dat concrete handvatten biedt voor patiënten en familie om zelf te oefenen.’

 

Oefengids

De oefengids is ontwikkeld met financiële steun van ZonMW en de Hersenstichting Nederland. Snel in Beweging is een initiatief van het Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht, het onderzoeks- en innovatiecentrum van het UMC Utrecht en Revalidatiecentrum De Hoogstraat. De CVA-vereniging Samen Verder en revalidatieteams in verschillende instellingen waren bij de ontwikkeling van de gids betrokken.

 

Auteur: TvZ – Annelies Vermeulen

Bron: UMC Utrecht

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.