Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Oncologen: alternatieve therapie is schadelijk

Het gros van de oncologen vindt alternatieve therapie bij kanker gevaarlijk en zelfs schadelijk voor de reguliere behandeling.

Er zou dan ook meer gewaarschuwd moeten worden voor de gevaren van alternatieve behandelingen, vinden de oncologen. Niet alleen door artsen zelf, maar ook door de Inspectie voor de Gezondheidszorg en patiëntenverenigingen.

Dat blijkt uit onderzoek onder oncologen, dat vrijdag is uitgezonden door NOVA. Bijna 20 procent van de kankerspecialisten komt regelmatig patiënten tegen die een alternatieve therapie volgen die de gewone behandeling tegenwerkt.

Ruim 70 procent van de specialisten komt jaarlijks tenminste één patiënt tegen die een reguliere behandeling weigert, om vervolgens een alternatieve therapie te volgen. Elf procent maakt dit elke maand mee.

KWF Kankerbestrijding komt dit jaar met een lijst van alternatieve therapieën die ten onrechte claimen dat ze kanker kunnen genezen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.