Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Onderzoek naar beste behandeling door traumahelicopter

Patrick Schober van het VU Medisch Centrum gaat onderzoeken hoe de acute zorg kan worden verbeterd voor patiënten met ernstig hersenletsel die kort na het ongeval door het mobiel medisch team van de traumahelicopter worden behandeld.

Door dit onderzoek wil Schober meer inzicht krijgen in de beste methoden om de patiënten direct na het ongeval te behandelen. De onderzoekers gaan daarom een nieuw registratiesysteem opzetten voor álle patiënten met ernstig hersenletsel die behandeld worden door personeel van de traumahelicopter of ambulance. Ze gaan daarbij vooral in kaart brengen hoe het personeel na een ongeval veel voorkomende problemen zoals die met ademhaling en bloedcirculatie behandelt. Met de verkregen gegevens willen de onderzoekers aanbevelingen doen voor de meest effectieve behandelmethoden, en zo de herstelkansen van nieuwe slachtoffers van een ongeval verbeteren.

Auteur: TvZ – Annelies Vermeulen
Bron: www.brain-protect.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.