Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Onderzoek onder verpleegkundig specialisten

Verschillende onderzoekinstanties zijn op zoek naar verpleegkundigen. Zo kunnen verpleegkundig specialisten zich aanmelden voor een onderzoek over voorbehouden handelingen door het ministerie van VWS. En verpleegkundigen kunnen meedoen aan een onderzoek naar fysieke belasting.
Onderzoek onder verpleegkundig specialisten

VWS wil weten of en voor welke voorbehouden handelingen het effectief is om zelfstandige bevoegdheid toe te kennen aan verpleegkundig specialisten. Het onderzoek is opgesplitst in twee fasen. In de eerste fase (nulmeting) wordt de huidige situatie in kaart gebracht. In de tweede fase wordt onderzocht hoe de inzet van de verpleegkundig specialist gepaard gaat met een eventuele verandering in de doelmatigheid en effectiviteit van het zorgproces, de inzet van beroepsbeoefenaren en de patiëntgerichtheid van de zorgverlening. Aanmelden kan via de website van V&VN.

Fysieke belasting
Ook worden er nog verpleegkundigen gezocht voor een onderzoek naar fysieke belasting. TNO onderzoekt of verpleegkundigen en verzorgenden gebruik maken van maatregelen die de fysieke belasting moeten verminderen. Denk daarbij aan maatregelen als het afwisselen van zorgtaken, geven van instructie over een juiste werkhouding of het invoeren van nieuwe (til-)hulpmiddelen. Meedoen kan door het invullen van een vragenlijst.

Door: redactie Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.