Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties7

Onduidelijkheid over 12.000 extra medewerkers in zorg

Het is nog niet duidelijk waar staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten 12.000 extra medewerkers voor ouderenzorg vandaan gaat halen. Dit bleek tijdens het begrotingsdebat gezondheidszorg.
Onduidelijkheid over 12.000 extra medewerkers in zorg

In het regeerakkoord wordt er 892 miljoen geïnvesteerd in de kwaliteit van de ouderenzorg. Van dit geld komen er 12.000 extra medewerkers. Of het om verpleegkundigen of verzorgenden gaat, heeft Veldhuijzen van Zanten niet gezegd. De staatssecretaris kon ook nog niet toelichten hoe deze medewerkers worden gevonden en hoe de regering controleert of de doelstelling daadwerkelijk is bereikt. 

30-plussers
De staatssecretaris gaat in overleg met het ministerie van Onderwijs over de vergoeding van mbo-opleiding na je 30e. Het nieuwe kabinet wil dat 30-plussers voortaan zelf hun mbo-opleiding betalen.

V&VN
Door: redactie Nursing

Twitter
Op de hoogte blijven? Volg Nursing.nl op Twitter!

7 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Ik had dit al voorzien. Het is typisch iets voor de politiek. Beloven is mensen voor je winnen. Maar als puntje bij paaltje komt gaat het niet door. Ook al zou dit doorgaan, waar haal je zomaar 12ooo mensen vandaan. Uit de schappen van de supermarkt?
    Laat de politiek eerst orde op zaken stellen bij het management en de managementlagen van vele zorg en ziekenhuisinstellingen!! De bureacratie van de CIZ etc… etc…

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.